Kapcsolat

"Tanita" Török Anita
Petőfi út 112
8296 Monostorapáti
tel: +36304674254
fax: 06/87/535-007
írjon nekünk

Tekintsd meg varrodánk további termék kínálatát!

Akciós termékek

Kültéri babzsákfotel zöld-sárga
Termék ára 26 900 Ft
Kültéri babzsákfotel kék
Termék ára 26 900 Ft

Tekintsd meg varrodánk további termék kínálatát!


Babzsák info » A babzsákok felépítése

Babzsák alkotóelemei

A babzsákok egyrészt egy töltőanyagból, ez minden estben habosított polisztirol gyöngy, valamint egy borító anyagból, külső huzatból állnak. Lehetőség van rá, hogy a töltőanyagot egy belső zsákba helyezzük, ami lehetővé teszi, hogy a babzsák külső borító anyagát egyszerűen lecipzározzuk és kimossuk. De, ha több huzatot vásárolsz babzsákodhoz, akkor a huzat cserélésével mindig új színt vihetsz szobádba. Ebben az esetben javaslom a belső huzattal rendelkező babzsák vásárlását, de ha erre nincs szükséged, tökéletes lehet számodra a belső zsák nélküli babzsák is, mivel a textíliák könnyedén tisztíthatók akár mosás nélkül is, megfelelő kárpittisztító szerekkel. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a belső huzat nélküli babzsákokat nem lehet mosni, erről részletesen a babzsák tisztítása, és a jó tanácsok menüpont alatt írok.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a babzsákok akkor funkcionálnak a legjobban, ha belső huzatot nem tartalmaznak. Mivel ilyenkor sokkal könnyebben mozognak benne a gyöngyök, a két huzat nem akadályozza a gyöngyök laza áramlását, sokkal könnyedebben felveszi testünk formáját.

Beszéljünk egy kicsit a külső huzatok anyagáról:

Számtalan anyaggal dolgozunk, nagyon széles a választék az anyagok színe és típusa között is. Ezt táblázatban szeretném ismertetni:

Külső huzat
megnevezése

Mintaszámok

Anyag összetétel

Mosás

"Elefánt"
kordbársony

B1

100% pamut

30 °C

Bársony

B2, B3

100% viszkóz

30 °C

"Elefánt" gyűrt hatású bársony

B4, B5

100% poliészter

30 °C

Szarvasbőr hatású textília

B6, B7

100% poliészter

30 °C

"Boa" kígyómintás textília

B8, B9, B10

97% poliészter
3% spandex

nem
mosható

Műbőr

B11

100% poliészter

nem
mosható

Lonetta vászon

beige 56, blue 80, green 63, green 73, green NZ

75% pamut
25% poliészter

30 °C

Bútorszövet

PSU9PSU11, PSU14, PSU37

26% pamut 
44% polyethylen

30% viszkóz

30 °C

Bútorszövet

XPU17, XPU37

89% poliészter
11% neylon

30 °C

Belsőhuzat

fehér vagy mintás vászon

50% pamut
50% poliészter

30 °C

Munkaruha vászon

bordó, fekete, kék, narancs, piros, sárga, szürke, zöld 100% pamut 30°C

A mosható belső és külső huzatokat mosógépben 30 °C-on kizárólag színkímélő mosópor használatával mossuk!

A tisztításról bővebben a következő linkre kattintva olvashatsz!

A textilminták megtekintéséhez kattints ide!

Polisztirol gyöngyök:

A polisztirol gyöngyök nagyon praktikusak különféle bútordarabok, például babzsákok, puffok megtöltésére, de ezek mellett előszeretettel használják, még könnyített beton adalékanyagaként, szigetelő anyagként. A belőle készített különböző díszítő motívumokat házak belső -és külső díszítő elemeként is. Általában 2-8 mm között változik a mikrogyöngyök átmérője, mely a babzsákok töltésére is kiválóan alkalmas.

A töltet antibakteriális és antiallergén hatású, az atkák számára nem biztosít megfelelő környezetet a szaporodáshoz, ez az egyik nagyon kedvező tulajdonsága.

A töltet nehezen éghető, de gyúlékony, ezért hőt sugárzó tárgyaktól tartsuk távol, valamint a nyílt lángtól is.

Ha esetleg nedvesség érné, ilyenkor sem kell megijedni, hagyni kell, hogy kiszáradjon.

Mindenképpen meg kell említeni, hogy a gyöngyök egy idő után tömörödnek, ha azt vesszük észre, hogy a babzsákunk nem úgy funkciónál, ahogy azt megszoktuk, szükségessé vált az utántöltése. A polisztirol gyöngyök utántöltését nagyon körültekintően kell végezni, akkor ha babzsákunk nem rendelkezik belsőhuzattal. Nagyon könnyen szétgurulhatnak és rendkívül nehéz újra összegyűjteni a gyöngyöket. Javaslom, hogy az utántöltéshez, valamilyen tölcsér formájú tárgyat használjunk. Zsákjaink kialakítása ebben is segítséget nyújt, mivel a zsákok dupla cipzárral vannak ellátva, így a polisztirol gyöngyök nem tudnak kiömleni.

Utántöltés menete:

1. Keressük meg a huzat külső cipzárját!

2. A cipzár résznél fogjuk meg a zsákot és rázzuk lefelé a gyöngyöket, hogy eltávolítsuk a nyílástól a gyöngyöket.

3. Húzzuk el a külső húzózárt! Nem kell megijedni, a zsákból nem fog kiömleni a polisztirol gyöngy, mivel van egy belső biztonsági húzózár is. Jó ha nem egyedül látunk hozzá az utántöltéshez!

4. Ezután a nyíláson át nyúljunk a babzsákba, melyben egy kis belső zsákot találunk, amit húzzunk ki.  Ezt úgy képzeljük el mintha a "babzsák száján át kinyújtaná a nyelvét". A kis zsák végén egy újabb cipzárt találsz.

5. Ismét húzd el a húzózárt. Az utántöltő zsákodat helyezd a nyílásba és rázd annak tartalmát a babzsák belsejébe. Itt jegyezzük meg, hogy az utántöltős zsákjaink űrtartalma 40 liter. Ez a mennyiség egyszeri utántöltésre elegendő.

6. Zárd vissza a cipzárokat és rázd fel a babzsákod, majd foglalj helyet benne, a kényelem újra a régi.

Belsőzsák

A belsőzsákot cégünk nem preferálja, mivel a babzsák elveszti funkcióját, a két huzat tapadása miatt már nem veszi fel olyan könnyen a test formáját. Természetesen ezzel nem azt mondtam, hogy a belsőzsákos babzsákok kényelmetlenek, nem erről van szó. Csak egy zsákban a polisztirol gyöngyök szabadabban mozognak, mint kettőben.

De mindenképpen alkalmazzuk a belsőzsákot, ha a vevő kéri, valamint az összes gyermek babzsákunkat  biztonságtechnikai okokból mindig belsőhuzattal készítjük. Nemcsak a szülők számára, de nekünk is nagyon fontos a gyerkőcök maximális biztonsága, hiszen tudjuk, hogy a kicsik milyen kíváncsiak, érdeklődők.

 

ZWI0MjQxN