Kapcsolat

"Tanita" Török Anita
Petőfi út 112
8296 Monostorapáti
tel: +36304674254
fax: 06/87/535-007
írjon nekünk

Tekintsd meg varrodánk további termék kínálatát!

Akciós termékek

Kültéri babzsákfotel piros-sárga
Termék ára 26 900 Ft
Kültéri babzsákfotel piros
Termék ára 26 900 Ft
Kültéri babzsákfotel narancs
Termék ára 26 900 Ft

Tekintsd meg varrodánk további termék kínálatát!


Babzsák info » Használati útmutató
Használati Útmutató

Használati Útmutató


1. Babzsák rendeltetése

Beltéri és kültéri használatra alkalmas ülő- és fekvőalkalmatosság.

2. Babzsák felépítése

2.1. Külsőhuzat

A külsőhuzat összetétele a bevarrt kezelési útmutatóban található, a mosási paraméterekkel együtt.

A babzsákok külsőhuzatát stabil, kétsoros varrással készítjük. A babzsák alján, a fenékrészen rejtett húzózárat találsz, ami lehet dupla húzózáras is abban az esetben, ha babzsákod csak külső huzattal készült. A külsőhuzat a húzózár segítségével könnyen levehető, így a mosás előkészítés sokkal gyorsabb.

2.2. Belsőhuzat

Készítéséhez mindenkor erős fehér vásznat használunk, szintén kétsoros varrással készítjük, ami a töltőanyag megtartása miatt is fontos. A belsőhuzat alján található egy kb. 30 cm hosszú húzózár, amely elhúzása után egy kis zsákot találsz, amiben újra egy húzózárral találkozol. Ez a kis zsákocska további biztonságot jelent számodra, ha mégsem húztad el teljesen a külső húzózárat. Nagyon praktikus dolog a kiszsák az utántöltésnél is.

A külső -és belső huzaton található szalagok összekötésével a külső és belső huzatot könnyebben illesztheted és helyén tarthatod. Ne felejtsd el ezeket kikötni, amikor mosásra készíted elő a külső huzatot! Valamint fontos, hogy mindig az azonos színűeket kösd egymáshoz. Nem kell túl szorosan!

2.3. Polisztirolgyöngy, babzsák töltőanyag

Minden esetben kiváló minőségű előhabosított polisztirol gyöngyöt használunk, amely nagyon sok kedvező tulajdonsággal rendelkezik, mint például: kiváló hőszigetelés, antibakteriális, antiallergén hatású, nehezen éghető, víz és portaszító stb. Óvd a közvetlen hőhatásoktól, UV sugárzástól, és lehetőleg ne ázzon el! Egy kis idő elteltével a gyöngyök tömörödnek, amit úgy veszünk észre, hogy a babzsákunk nem úgy funkcionál, mint ahogy megszoktuk, nehezebb kiszállni belőle stb., ekkor szükségessé vált az utántöltése.

3. Néhány hasznos tudnivaló

3.1. A Babzsák Kuckó babzsákjait, foteljeit szinte minden korosztálynak ajánljuk.

Egy fárasztó nap után mindenkinek jól esik ellazulni, relaxálni egy babzsákban. Jótékony hatását különösen értékelik a gerincproblémákkal, izomfájdalmakkal küzdők. A kényeztető kényelmet, pihentető időtöltést is a töltőanyag garantálja, hiszen alkalmazkodóképességének köszönhetően átveszi szó szerint a terhet izmainkról, csontjainkról, s nekünk nincs más dolgunk, mint ellazulni, relaxálni benne.

3.2. Mire kell vigyáznod használat közbe?

- A babzsákból való kiszállás idősebbeknek, mozgásukban korlátozottaknak komoly problémát jelenthet, ezért nagyon fontos, hogy ne hagyjuk magukra illetve segítsük a felállásban Őket.

- A kiszállást az is nehezíti, ha a töltőanyag mennyisége kevés, ebben az esetben érdemes után tölteni.

- Kiskorúakat ne hagyjuk felügyelet nélkül a babzsákfotelben!

3.3. Mitől óvd babzsákod?

- Védjük a közvetlen hőtől, tűztől, a maró vegyszerektől!

- Vigyázzunk a szúró, éles tárgyakkal, nehogy kiszakítsák a huzatot. Amennyiben a huzatok mégis megsérülnek, kilyukadnak, varrjuk össze a lyukat gyorsan vagy kössük össze ideiglenesen egy madzag segítségével. A kiszabadult gyöngyöket a leggyorsabban porszívó segítségével gyűjtheted össze.

- Lehetőleg ne hagyd elázni „beltéri” babzsákodat, ha azt a szabadban használod! Ha elázik akkor szellős helyen legalább egy napig szárítsuk, közben néha rázzuk fel. Ha elázik, jó alkalom arra, hogy a huzatokat átmossuk.

- Kültéri babzsákjaink huzata UV és vízálló vastag pamutvászonból készül, így nem probléma, ha elázik, mert a szabadban felejteted.

4. A huzatok mosása, tisztítása

Huzatként használt anyagainkat igyekszünk úgy kiválasztani, hogy azok otthoni tisztítása ne jelentsen problémát. Ez kényelmesebbé és egyúttal olcsóbbá is teszi számodra a babzsákok karbantartását, mivel nem szükséges tisztítóban végeztetned a mosást, ezzel időt és pénzt takarítva meg.

Tisztításkor a külsőhuzat fenékrészén lévő húzózár segítségével tudod a huzatot kibontani. A külső-és belsőhuzat különböző színű szalagokkal van egymáshoz kötve, ezeket először kösd ki, így tudod csak szétválasztani a két huzatot.

A külső huzatot kifordítva, egyéb textíliáktól lehetőleg elkülönítve mosd, figyelembe véve a bevarrt címkén található utasításokat. Az elkülönített mosásra különösen az élénkebb színű pamuthuzatok esetében van szükség, mivel engedhetik színűket.

- A pamut- és kevert szálas összetételű huzatokat kifordítva, színkímélő mosóporral 40 °C-on moshatók.

- A bőrbabzsákok esetén elegendő, ha egy nedves kendővel áttörölgeted, így minden szennyeződést el távolíthatsz, mosás nem szükséges.

- Kültéri babzsákok huzata, ami szintén pamutvászon, elegendő semleges hatású mosószeres szivaccsal, majd ismét nedves szivaccsal áttörölni. Mosógépben nem mossuk, mivel a vízálló kezelést elveszítheti!

A belső huzatok mosásánál, először a gyöngyöket öntsd ki a belsőzsákból. A mosás nagyon egyszerű, javasolt a belsőhuzatot is 40°C mosni.

4.1. Mosás utáni teendők, ha belső és külsőhuzatos a babzsákod:

- a külsőhuzatot fordítsd ki, hogy a színe belül legyen.

- ezután a belsőhuzat színoldalán található kötőkkel kösd össze, a külsőhuzat belsőoldalán található azonos színű kötőket.

- a kötőket ne kösd túl szorosan egymáshoz, mivel ez nagyon leszabályozza a gyöngyök mozgását.

- a külsőhuzatot fordítsd a belsőhuzatra és a nyílásokat illeszd egymásba, ezután kezdődhet a gyöngyök visszatöltése.

- a belsőhuzatban található kiszsákot húzd ki és óvatosan illeszd bele a neylonzsák száját, így óvatosan kezdődhet a gyöngyök visszatöltése. /jó ha van segítséged!/

-a megfelelő mennyiségű gyöngy visszatöltése után, húzd el a kiszsákon található húzózárakat, majd végül a külsőhuzat zárát.

-a zsákot rázd fel és foglalj benne helyet

5. Napi karbantartás

Ahhoz, hogy babzsákodban kényelmesen elhelyezkedhess, fontos hogy időnként ellenőrizd a két huzat megfelelő illeszkedését.

A összekötőszalag segítségével a két zsák könnyebben illeszthető valamint együtt tartható, ezért néha praktikus ellenőrizni, hogy az azonos színű szalagok megfelelően vannak-e összekötve, illetve hogy a szabásvonalak mennyire vannak fedésben.

Ezek után nincs más dolgod, mint két kézzel a babzsákot megragadni a tetejénél fogva (lehetőleg ott, ahol a szalagok vannak) és a babzsákot megemelve erőteljesen megrázogatni, hogy a töltőanyag egyenletesen eloszoljon a huzatban. A babzsák fotel megemelését és felrázását lehetőleg minden beülés előtt végezd el, így sokkal kényelmesebb pihenésben lesz részed.

Természetesen, ha belsőhuzat nélküli zsákod van, akkor csak a babzsák felrázását kell elvégezned minden használat előtt.

6. Utántöltés

A polisztirol golyók jellemző tulajdonsága, hogy néhány hónapos használat után térfogata kismértékben zsugorodik. Ha nehezen tudsz kiszállni babzsákodból, aktuálissá vált az utántöltés.

Utántöltést a belső huzaton lévő kis húzózár kinyitásával végezhetsz. Ekkor egy belsőzsákot találsz, ezt húzd ki és ennek segítségével tudsz könnyebben utánatölteni. Az utántöltés megkezdése előtt mindenképpen kérj segítséget valakitől a babzsák fotel tartására, különben előfordulhat, hogy a golyók kifolynak a huzatból, és ezek összeszedése nem egyszerű feladat. A művelet végeztével győződj meg róla, hogy sikerült-e jól elhúzni a húzózárat.

7. Csomagolás, szállítás

Babzsákjainkat mindenkor egy nagy nejlon zsákba csomagoljuk, majd egy nagy karton dobozban kerül kiszállításra.

Célszerű, ha lehetőséged van rá, mindkettőt megőrizni, mert az utántöltésnél nagy hasznát veheted mindkettőnek. 

OTQ5NDZ